02-09-07

KOPPEN LOPEN TIJDENS HISTORISCHE PRAALSTOET

MALDEREN - De Praalstoet van de Landelijke Gilde van Malderen, in samenwerking met het gemeentebestuur, lokte zevenduizend toeschouwers. Die blikten terug op driehonderd jaar landbouw.Secretaris André Degenhardt van de Landelijke Gilde Malderen: 'Volgens de politie zijn er in totaal zowat zevenduizend bezoekers afgezakt naar Malderen om de stoet te bewonderen. Aan de stoet, die Drie eeuwen Landbouw uitbeeldde, namen 450 figuranten en 55 paarden deel. Het publiek kreeg ook heel wat landbouwmachines te zien: van de oudste tot de nieuwste. De stoet was opgebouwd rond verschillende thema's: handenarbeid, ploegen, de dieren op het platteland, de vruchten van het veld, de Lieven Heer, Ondernemed Vlaanderen en de toekomst', aldus Degenhardt.

Na de apotheose van de stoet, op het Vermaesenplein, waren er optredens van onder meer Kapstok, Mama's Jasje en Vanessa Chinitor. De hele stoet stond in het teken van het 110-jarig bestaan van de Landelijke Gilde van Malderen. De vereniging, die tot de oudste van Vlaanderen behoort, telt na ruim een eeuw nog altijd tweehonderd actieve leden. Ter gelegenheid van het feest wordt er ook een gedichtenbundel uitgegeven met teksten geschreven door landbouwers.


07:25 Gepost door Fn Rocket 50 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik zie dat deze gebeurtenis een succes… is geweest maar wat is er in de aanhangwagen „een Paps“… van het bier of de melk????

Gepost door: Jean-Pol | 04-09-07

De commentaren zijn gesloten.