03-10-07

PUCH DS

puch_vasamuseum056Deze Puch Ds werd gespot in het Zweedse Stockholm aan de ingang van het Vasamuseum.(wil je meer weten volg de links)
De Vasa (spreek uit als Waasaa) is een Zweeds oorlogsschip dat op 10 augustus 1628 zonk in de haven van Stockholm, het schip voer vanaf het Stockholmse Driekronenpaleis in de richting van de havenmond, toen een windvlaag haar slagzij deed maken. Het schip herstelde zich, maar door een tweede windvlaag kwam het, na slechts 1300 m gevaren te hebben, zo schuin te liggen dat het water de geopende geschutspoorten binnenstroomde. De Vasa liep vol water en zonk 30 m naar de bodem van de haven, ter hoogte van Beckholmen op het eiland Djurgården. De meeste van de ca. 150 opvarenden konden zwemmend de kant bereiken, maar ca. 30-50 personen verdronken. De Vasa, die in 1961 geborgen en geconserveerd werd, is thans het enige uit de 17e eeuw overgebleven schip ter wereld. Het is te bezichtigen in het Vasamuseum,dit is een maritiem museum in Stockholm. Het bevindt zich op het eiland Djurgården en het herbergt het enige volledig intact gebleven zeventiende-eeuwse schip, de Vasa. Het Vasamuseum opende zijn poorten in 1990 en is het drukstbezochte museum in Scandinavië

12:17 Gepost door Fn Rocket 50 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het is een model dat ik geenszins kende.
Heeft Markimarc geprobeerd?
Ik kom net om aan mijn petekind een fiets VTT van dit zeer beroemde Oostenrijkse merk voor zijn kwaliteit aangeboden te hebben.

Gepost door: Jean-Pol | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.