15-06-08

RAP

 RAP Rocky 1963

 

Rap is een historisch merk van bromfietsen.

R.S. Stokvis & Zonen (1954-1970).

Nederlands bromfietsmerk dat meestal Rex-motorblokjes inbouwde. De bekendste Rap-bromfietsen zijn de Rocky-sportbromfiets en de Crown-toerbromfiets.

In de jaren zestig maakte Rap nog steeds bromfietsen met Rex-, Pluvier- en Puch-motoren en in de jaren zeventig werden alleen nog Puch-blokken gebruikt. In feite waren dit al gewoon Puch-bromfietsen, waarvan het originele merk nog op de tank stond terwijl het achterspatbord “Rap Imperial” vermeldde. Stokvis produceerde in de jaren zestig ook bromfietsen onder de naam Amstel. Dit waren waarschijnlijk dezelfde machientjes als de Rap-modellen.

Een aantal van de RAP bromfietsmodellen is ontworpen door Arthur Hennekam en gemaakt door zijn broer Fré Hennekam (1914-2001) uit Roosendaal. Arthur en Fré waren de zonen van Jan Hennekam die na de crisisjaren in Roosendaal een bromfiets-, taxibedrijf en later een garage hadden.

 

20:50 Gepost door Fn Rocket 50 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Iemand meer info over RAP Super 57' Hallo, heeft er iemand meer info over de RAP Super of de RAP Imperial? Ben aan een restauratie bezig van de RAP Super maar ontbreek foto's van bestaande, zodanig dat ik de kleuren zou kunnen vinden.

Gepost door: Carlo | 20-01-09

De commentaren zijn gesloten.